|
|

De regenboog in je eten

juni  2015 / 5 No Comments

P5164158Saskia, een vriendin van mij, werd 50 en hield een feestje met als thema “kleur in je leven”. Haar vraag was of ik iets kon vertellen over kleuren in voedsel en wat deze verschillende kleuren voor de mens kunnen betekenen. Activeren ze je of geven ze je juist rust en ontspanning.
Hier moest ik me even in verdiepen. Dat kleur iets met je doet wist ik wel, want als de zon schijn is alles lichter en zijn mensen blij. Ik kwam erachter dat de anti-oxidanten de kleur van een voedingsmiddel bepalen. Dus als je afwisselende kleuren eet, krijg je veel verschillenden antioxidanten binnen, die op hun beurt weer vrije radicalen onschadelijk maken. Vrije radicalen krijgen we in ons lichaam door inademing, roken en voeding. Een ander leuk weetje is dat je meer eet als je menu uit veel kleuren bestaat. Je raakt minder snel verzadigd. Dit is bijvoorbeeld weer leuk om te gebruiken om kinderen beter te laten eten. Wil je meer lezen? Wil je weten wat jouw lievelingskleur nog meer voor je kan betekenen? Bekijk dan hier de presentatie die ik gegeven heb of stuur me een berichtje met je vragen.

Regenboog in je etenLeave a reply

Your email address will not be published. Website Field Is Optional