|
|

Glutenvrij recept: Kwee Pisang

juni  2015 / 5 No Comments

Kwee pisang is een soort bananenkoek, gemaakt met hun kwee meel in plaats van tarwebloem. Hun kwee meel wordt gemaakt van de nog niet ontkiemde versie van taugé, kacang hijaubonen genoemd. Het meel is daarom glutenvrij en goed te verdragen door mensen met een glutenintolerantie. Het wordt vaak verkocht in ovale rollen in de oosterse toko.

Ingrediënten (4 personen):
4 eieren
4 eetlepels kristalsuiker
30 g hun kwee meel
mespunt zout
2 zakjes vanillesuiker
4 bananen
boter (voor het invetten van de ovenschaal)

1. Breek de eieren in een kom en voeg de suiker en het hun kwee meel toe met wat zout en de zakjes vanillesuiker.
2. Verwarm de oven voor op 180° C. Beboter een ondiepe ovenschaal.
3. Roer of klop het mengsel tot een luchtig beslag. Het beslag moet licht van kleur zijn en de suiker geheel opgelost.
4. Pel de bananen en snijd ze overlangs en overdwars door. Verdeel de stukken vervolgens over de ovenschaal en giet het beslag erin.
5. Zet de schaal in de oven en laat het in 25-30 minuten gaar worden.

Het gerecht kan koud of warm geserveerd worden als nagerecht maar het is ook lekker als ‘koek’ bij de thee of bij de koffie.



Leave a reply

Your email address will not be published. Website Field Is Optional