|
|
  • Gulbergen24: editie 2014

Gulbergen24: editie 2014

mei  2015 / 24 No Comments

27 September 2014 vond de Gulbergen24 plaats. De Gulbergen24 is, de naam zegt het al, een 24 uur durende mountainbike race op de Gulberg in Nuenen. Zo’n race vergt natuurlijk een hoop van je lichaam, en goede voeding is dus essentieel.

Zoals ieder jaar maakte ik voor mijn zoon Thomas een uitgebreid voedingsschema zodat hij optimaal zou kunnen presteren gedurende 24 uur. In opmaat naar de editie van 2014 werd ik benaderd door Joop en Jos met het verzoek hun ook van een voedingsschema te voorzien. Joop en Jos zijn van Toerclub Nuenen en wilden de Gulbergen24 rijden voor het goede doel, Joop&Jos4Cancer. Daar heb ik uiteraard aan meegewerkt. Ze schreven daar het volgende over:

Naast de training hebben we ook de nodige aandacht besteed aan voeding en drank. Wat tijdens de 24 uur essentieel is. Ook daar hebben we op moeten trainen, om tijdens het fietsen de goede hoeveelheid sportdrank en voeding tot ons te kunnen nemen. Onder goede en deskundige begeleiding van Nicole Broeren, voedingsdeskundige, hebben we diverse producten uitgeprobeerd en op die manier een goed fiets, drink en voedingsschema opgesteld. Een schema waarin alles van uur tot uur was uitgeschreven als het ging om fietsen, voeding, drinken en rusten.
Daarnaast hebben we ons voeding- en eetpatroon een week voor de inspanning ook aangepast. Veel koolhydraten, pasta’s en vetvrij met veel vruchtensappen. Het koolhydraten stapelen. Allemaal om zo goed mogelijk aan de start te verschijnen.”

Lees hun hele verhaal op de website van TC Nuenen:
http://www.tcnuenen.nl/cms/ATB/Gulbergen24Leave a reply

Your email address will not be published. Website Field Is Optional